Nyhed
AAU får et ekstra udendørs mødelokale
Lagt online: 22.08.2022
Nyhed
AAU får et ekstra udendørs mødelokale
Lagt online: 22.08.2022
AAU faar et ekstra udendoers moedelokale
Nyhed
Lagt online: 22.08.2022
Nyhed
Lagt online: 22.08.2022
Af Anne-Sophia Lundgaard Jensen, AAU Kommunikation. Fotos: AAU Arkiv og Lasse Møller Badstue, AAU Kommunikation. Illustration: Lasse Ravn Switzer, Campus Service.
Aalborg Universitet (AAU) får nu sin første walk and talk-rute. Ruten er navngivet den blå rute, er omkring 2 km lang, og i et roligt tempo tager den ca. en halv time at gå. Du kan se ruten på kortet nedenfor.
Ann Cecilie Schaffry Würtz, arbejdsmiljøkonsulent ved Administration og planlægning, er en af initiativtagerne bag den nye walk and talk-rute. Hun håber, at det kan være med til at skabe mere liv på campus og give de ansatte et mere sammenhængende syn på universitetets områder. Derudover tror de, at den kan være med til at gøre den svære snak lidt lettere.
- Efter hjemsendelsen opdagede nogle af os, hvor meget man kan få ud af at gå en tur og tage en snak, selvom det foregik over telefonen. Nogle gange er det nemmere at tale om svære ting på en walk and talk, end det er i et mødelokale, hvor man sidder overfor hinanden, siger Ann Cecilie Schaffry Würtz.
Samtidigt håber hun, at den nye walk and talk rute kan være med til at forbedre det fysiske arbejdsmiljø for AAU’s ansatte.
- Jeg arbejder med det fysiske arbejdsmiljø på AAU. Vi skal kunne holde til at gå på arbejde i mange år, og derfor skal vi have fokus på bevægelse som en naturlig del af vores arbejdsdag. Vi kan i længden ikke holde til at sidde foran et skrivebord i syv timer hver dag, siger Ann Cecilie Schaffry Würtz.
Lill Heile Bertelsen Christensen, AC-fuldmægtig ved Team Byggeri, tilføjer, at en god gåtur på campus også kan være med til at give et ekstra skud energi.
- At komme ud og bevæge sin krop og få noget frisk luft, kan måske være substitut for den sjette kop kaffe, siger Lill Heile Bertelsen Christensen.
I forbindelse med oprettelsen af ruten, har skaberne bag den fået flere ansatte på AAU til at teste den. En af dem er Alex Røge Hermansen, afdelingsleder for Byggeri & Drift i Campusservice. Han bruger walk and talks aktivt i sit arbejde, ved for eksempel at besøge de kollegaer han har en opgave med, i stedet for blot at sende en mail.
- Det bliver meget mere visuelt med en gåtur. Hvis der er en problemstilling man gerne vil drøfte rent fagligt, så kan man gå hen og kigge på området eller besøge den kollega, som man har haft en korrespondance med. Derudover får man holdt et møde under mere utraditionelle og uformelle forhold, siger han.
At der netop er mere uformelle rammer, mener Alex Røge Hermansen kan bidrage til, at snakken flyder bedre.
- At der er en mere uformel ramme, bidrager positivt til snakken. Man får måske også nogle associationer, når man går rundt udenfor. Jeg tænker helt sikkert, at det kan noget andet end et traditionelt mødelokale, siger Alex Røge Hermansen.
Alex Røge Hermansen er ikke den eneste ansatte som har testet ruten. Rasmus Simonsen, arbejdsmiljøspecialist ved HR og Arbejdsmiljøsektionen, ser ruten som en god anledning til at få tankerne ad andre veje og samtidigt få lidt luft.
- Jeg synes, at det er et godt initiativ, at der nu er en foruddefineret rute, så man på forhånd kender distancen. Samtidigt er der taget højde for, at man kommer forbi steder, hvor det er muligt at sætte sig, hvis der er noget, man skal have noteret, siger han.
Rasmus Simonsen har selv brugt walk and talk-metoden i forskellige situationer, for eksempel når han har afholdt buddysamtaler ved onboarding. Men også i forbindelse med daglige møder på campus, når det har været foreneligt med de øvrige arbejdsopgaver og møder.
- Jeg har også brugt det til et møde, hvor vi skulle starte med at brainstorme og tænke nogle overordnede tanker om emnet. Efterfølgende arbejdede vi videre med de idéer i et mødelokale, siger Rasmus Simonsen.
At de udvendige omgivelser kan bruges som et ekstra mødelokale, er noget som der har været fokus på under kortlægningen af ruten. Den kommer blandt andet forbi AAU’s drivhuse, som er udstyret med wi-fi, der kan bruges til noteskrivning eller til et korte ophold.
Derudover kommer ruten forbi biblioteket, væksthusene og kantinen på Fibigerstræde 15. Kantinen er tænkt ind i ruten, så det er muligt at kombinere gåturen med en frokostpause. Langs turen vil der være flere vild med vilje-områder, og her kommer Lill Heile Bertelsen Christensen med en særlig opfordring:
- Man kan med fordel tage en saks med og plukke en buket vilde blomster til kontoret. Så får man også lidt af det vilde med indenfor, siger hun.
Walk and talk-ruten er skabt af en arbejdsgruppe som er nedsat i Campus Service. Udover Ann Cecilie Schaffry Würtz og Lill Heile Bertelsen Christensen, er gartner Rasmus Gamborg Kithim og projektleder for Campus Service Vibeke Ulriis-Nordberg også med i arbejdsgruppen.
Ann Cecilie Schaffry Würtz og Lill Heile Bertelsen Christensen fortæller, at de gerne ser, at der på længere sigt kommer tre forskellige walk and talk-ruter på Campus i Aalborg.
- Den næste rute, som vi planlægger bliver længere. Vi tænker, at den skal være omkring 5 km. lang. Ruten kan derfor bruges til den lidt længere gåtur, men også af de lokale løbeklubber, som findes på campus. Den vil også kunne bruges til træning op til årets DHL, siger Ann Cecilie Schaffry Würtz.
Derudover, vil de gerne gøre det nemt for AAU’s ansatte at invitere hinanden til et walk and talk-møde online, så det også kommer frem i deltagernes kalender.
- Vi er, sammen med IT Services (ITS), ved at oprettet ruten i Outlook. På den måde vil man kunne booke en kollega til en walk and talk og vælge den rute, man gerne vil gå. Så er planen, at der skal oprettes et kort i Outlook, så man kan se, hvor og hvornår man skal mødes, og hvor lang ruten er, siger Ann Cecilie Schaffry Würtz.
Til det tilføjer Lill Heile Bertelsen Christensen, at det selvfølgelig ikke er nødvendigt at følge de præcise ruter.
- Nogle synes måske at det er fedt at følge ruten slavisk. Andre har måske bare brug for, at der står walk and talk i kalenderen, og så finder man selv en rute. Essensen af det hele er bare at komme udenfor og bevæge sig lidt, siger Lill Heile Bertelsen Christensen.
Aalborg Universitets første walk and talk rute vil blive indviet tirsdag den 30. august. Åbningen finder sted kl. 12 ved rutens start, som er placeret på stien mellem Frederik bajers vej 7K og 7B. Alle er velkomne.